A Deszk ősze számokban: egy kis statisztika

A Deszk SC futballistái 2023-ban

Az 2023/2024. évi Csongrád-Csanád Vármegyei megye II-es bajnokságban szereplő Deszk SC őszi szezonját elemeztük ki cikkünkben. Játék a számokkal; nézzük ki hogyan teljesített!

A keretben 27 játékos lett benevezve a szezonban, ebből 24 játékos lépett pályára a 13 mérkőzés valamelyikén. Vuletity Viktor, Farkas Ádám és Csordás Gábor nem kapott játéklehetőséget, igaz ők jobbára az időközben kizárt Szőreg DSC-t “erősítették”. A lehetőséget kapók között a legfiatalabb játékos Himer Péter Aser (18 éves), a legidősebb Czibere László (48 éves), a csapat átlagéletkora így 24,34 év. Azonban, ha a veterán ámde elnyűhetetlen Czibere Lacikát kivesszük a képletből – mert csak a Csongrád ellen kapott 1-2 percet a hosszabbításban – akkor az átlag életkor 23-ra módosul. Ha így számolunk, akkor a legöregebb játékos Matyelka Tibor volt a maga 35 évével.

A Deszk SC játékoainak életkora a 2023-2024-es bajnokságában

A tabella szerint 51 gólt szerzett a csapat, valójában azonban csak 46-ot, mert a Csanytelek elleni meccs 3:0-ás gólkülönbségű végeredményét óvás után írták jóvá a deszki alakulatnak, Apátfalván pedig a szegény hazai játékos, Cseszkó Imre három percen belül lőtt két öngóljával segítette a vendégek győzelmét.

A 46 valóban deszki futballista által szerzett gólt tizenkét játékos szerezte. Jelenleg Istókovics Márk és Szabó Roland vezeti a házi góllövő listát 8-8 góllal a 7 gólos Martinkovics Milán előtt. Csereként beállva tudott gólt szerezni Kövesi Szabolcs, Salánki Márk, Himer Péter Aser, és Laskovics Marcell is úgy, hogy ősszel egyikük sem volt kezdő. Kövesi Szabolcs ráadásul azon a kilenc meccsen, amelyen becserélte Csordás mester, összesen négy gólt szerzett, amelyek közt volt első labdaérintésből szerzett és győzelmet érő találat is. Laskovics pedig 4 perccel a vége előtt beállva a hosszabbítás második percében volt eredményes a Csongrád ellen. Ha nem tudnánk, hogy az ilyen típusú statisztikák sok esetben nem a valós kvalitásokat tükrözik, csettinthetnénk, hogy “Ej, Flaska 4 percenként ontja a gólokat”! Mesterhármast Adamov Filipnek és Istókovics Márknak sikerült elérnie, előbbinek a Tömörkény, míg utóbbinak az Algyő II ellen.

A Deszk SC játékoainak gól statisztikája a 2023-2024-es bajnokságában

A legtöbb mérkőzésen Király Ádám játszott, habár összesen csak 1025 percig viselhette a deszki mezt. A 12-12 meccsen játszó Matyelka Tibor (1080 perc) és Nagy Gergő (1080 perc) a két legtöbbet a futballpályán töltött játékos a bajnokság felénél.

Az 1080-as szám onnan lehet még ismerős, hogy ebben a naptári évben foglalta vissza Szent László király Bizánctól a Szerémség Száván túli részét, valamint I. Vilmos angol király levélben emlékeztette Róma püspökét, hogy nem tartozik neki engedelmességgel. Kevésbé releváns információ a Deszk statisztikáival kapcsolatban, hogy II. Humbert ezidőtájt örvendzett vala, hogy Savoya grófja lett.

Na, de kanyarodjunk vissza a deszki futballistákhoz! Alig kevesebb játékpercet kapott Tarjányi Marcell (1071 perc), Markovics Levente (1035 perc) és Ruzsáli Dénes (912 perc). A legtöbb időt a gyepen töltők közül így az egy kapus mellett négy, jobbára védekező feladatokat ellátó játékos áll az élen. Talán ez is magyarázat lehet arra, hogy a gárda összesen 13 gólt kapott csak ősszel, ami meccsenkénti 1 gólos átlag, öt mérkőzésen pedig gólt sem kapott Nagy Gergő kapus (ami valójában négy, mert Csanyteleken bevették a kapuját, de óvás miatt az most érvénytelennek minősül).

Voltak még többet-kevesebbet játszó csapattagok, időszakosan és véglegesen eltűnőek, felbukkanóak, feltűnőek az egyesület háza táján, a konzekvenciák levonására lesz ideje a szakvezetésnek.

A 13 mérkőzésen 21 sárga lapot gyűjtött be 10 játékos, míg az egyetlen piros lapot Csordás Csanád érdemelte ki az utolsó mérkőzés utolsó percében a Mártély ellen. A legtöbb sárgát Matyelka “ragaszthatta a Lutra Albumba”, de tavasszal Királynak és Kövesinek is figyelnie kell, mert közelítenek az automatikus eltiltást jelentő öt sárgához.

A Deszk SC játékoainak sárga és piros lapjai a 2023-2024-es bajnokságában

Fotó: Csordás Gábor

Forrás: MLSZ Adatbank