Pontot rabolt a Szőreg az éllovas Ásotthalomtól

Szőreg DSC- Ásotthalmi TE labdarúgó mérkőzés - 2021.11.28.

A bajnokesélyes, listavezető Ásotthalmot fogadta a Csongrád-Csanád megyei III. osztály 15, fordulójában a Szőreg.

Mivel hétvégén a találkozó előtt két mérkőzést is játszottak a felázott talajon, így a pálya minősége finoman szólva nem billiárdasztalra emlékeztetett, habár Tóth Tamás mindent megtett a mérkőzés előtt, hogy futballra alkalmassá tegye a játékteret.

Ahogyan általában lenni szokott, az erősebb játékerőt képviselő csapat kezdett nagyobb elánnal; az Ásotthalom erős nyomást gyakorolt a szőregiekre, érezhetően a mérkőzés elején szerettek volna megnyugtató találatot szerezni. A hazai védelem viszont jól működött, és 15-20 perc elteltével kezdett kiegyenlítetté válni a játék. Sőt, az első félidő hajrájában Földi Róbert cselsorozata után remekül ugratta ki Salánki Márkot, aki, magabiztosan lőtt a kapus mellett a hálóba.

A fordulás után a vendégek próbáltak újra nagyobb nyomást helyezni a hazai csapatra, azonban a szőregi középpálya és védelem továbbra is magabiztosan muzsikált. Az 55. percben mégis egyenlíteni tudott az Ásotthalom: egy kapu előtti kavarodásban Savanya Máté vette be sikeresen Madaras kapuját.

Taffix antivirális orrspray vírusok ellen

Az egyenlítő gólt követően a játék kiegyenlített, magas színvonalú volt, mindkét csapat győzelemre játszott. A 67. percben egy gyors kontra révén újra a Szőreg került előnybe; Táncos Bence robogott el a jobb oldalon a partvonal mellet, beadására pedig Salánki érkezett és kapásból a hálóba lőtt. A vezetés birtokában magabiztosabbá vált a Szőreg, a hazaiak támadásai rendre elakadtak. A 82. percben a vendégek első góljára kísértetiesen hasonlító kapu előtti kavarodás alakult ki, és Babarczi Márk elől nem tudtak tisztázni Bukniczék, aki megszerezte csapata egyenlítő gólját.

Az utolsó 5 percre Csordás József játékos-edző is beállt a hazai gárdát erősíteni, nem is szállt be rosszul, de 3 perc játék után egy bedobásnál, az őt szerelő ásotthalmi játékost – finoman szólva – fenéken billentette, amiért Savanya játékvezető azonnal piros lappal kiállította. Ezzel Csordás a saját egyéni rekordját is megdöntötte.

A mérkőzésen több gól már nem esett, így a listavezető csak egyetlen pontot tudott hazavinni Szőregről.

A mérkőzést Csordás József, a Szőreg DSC játékos-edzője értékelte:

“Nehéz körülmények között, tartalékos csapattal játszottunk. Sok sérült, Covidos beteg, betegségből visszatérő játékosok mellett újoncot is avattunk ma. Amit elterveztünk azt majdnem hibátlanul megvalósítottuk. Hiányérzetem egy kicsit van csak, egyrészt a támadó harmadban időnként több jó megoldás és bátorság kellet volna, a saját kapunk előtt meg egy kicsit élesebbnek kellett volna lenni a lepattanóknál. Ennek ellenére mindkét csapat büszke lehet a teljesítményére, egy erős megye II-es meccset játszottak a csapatok! Gratulálok az Ásotthalomnak és a Hevesi Tibinek is a színvonalas, sportszerű játékhoz!”

Szőreg DSC – Ásotthalmi TE 2:2 (1:0)
2021.11.28 – 13:00, Szeged-Szőreg, Szőreg Sportpálya

Játékvezető: Savanya István, asszisztensek: Szarka Jenő, Kelemen Dávid

Szőreg DSC: Madaras Péter-Gémes Szabolcs, Kövesi Szabolcs, Buknicz Zoltán, Szente Dávid, Salánki Márk, Illés Tibor, Szentesi Erik, Czibere László, Táncos Bence, Földi Róbert
Cserék: Hevesi Ákos, Kócsó Krisztián, Csordás Csanád, Csordás Gábor, Csordás József, Illés Tibor

Ásotthalmi TE: Víg Dániel-Szabadi Norbert, Kothencz Gábor, Baka Béla, Gyenge Kornél, Török Rajmund, Kothencz Levente, Savanya Máté, Szász Roland, Sándor Soma, Hevesi Milán
Cserék: Hajdu Soma, Babarczi Márk,V Íg Bence, Horváth Balázs

Nord horvát mobilházak - mobilehomes.hu